Esad: Onları vurduğunda terörizm bizi vurduğunda devrim diyorlar

Beşar Esad; Suriye ve halkını hedef alan devletlerin, cihatçıları “devrimci, özgürlük talepçisi, insan hakları, demokrasi, muhalefet” ve benzeri isimlerle adlandırmalarını eleştirerek "Onların kendi ülkelerinde muhalefetin silah taşımasını kabul edip etmeyecekleri" sorusunu sordu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam'da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, ülkesindeki iç savaşın sona ermesi için "her türlü siyasi diyaloğu" destekleyeceğini ancak terörle mücadele temelinde olmayan bir girişimin "içi boş" ve "anlamsız" olacağını söyledi.

Yaptığı konuşmada Suriye’nin her karış toprağının paha biçilmez değerde olduğunu belirten Esad Suriye’nin her bölgesinin ve her coğrafyasının diğer tüm bölgeler ve coğrafya ile eş değer ve önemde olduğunun önemle altını çizdi.

Esad, Lübnan Ulusal Direniş Güçlerinin Suriye ordusuyla "kanlarını birleştirdiklerini" belirterek, ordunun sağladığı başarılarda etkin ve nitelikli bir rol oynadıklarını söyledi.

'DİRENECEĞİZ, VATAN ONU SAVUNANINDIR'

"Yurtdışı muhalefeti" olarak adlandırılan oluşumların başkalarının direktiflerinde hareket eden kiralıklardan oluştuğuna dikkat çeken Esad; bu muhalefetin sadece vatan toprakları dışında olduğu anlamına gelmediğini, yurtiçinde olup da yurtdışından direktif alanları da kapsadığının belirtti.

"Bu savaşın 2 tarafı var; bir yanda Suriyeliler diğer yanda dünyanın her yerinden gelen cihatçılar. Suriye'yi mezheplerle bölmek isteyenlerin politikaları başarısız oluyor, bu nedenle teröristler bölgelerine girdiğinde siviller hakim olduğumuz bölgelere sığınıyor. Ordumuza güvenebiliriz. Kritik bir kararın eşiğindeyiz, tereddüt etmeden mücadeleye devam edecek, köleleşmeyi kabul etmeyeceğiz"  diyen Esad; "İnsan kaynağı bakımından eksiğimiz var... Ama bu, çöktüğümüz anlamına gelmiyor... Direneceğiniz... Silahlı kuvvetlerimiz, anavatanını savunacak kapasitede. Vatan sadece o vatanın pasaportunu taşıyanın değildir, vatan onu koruyan ve savunanındır" ifadelerini kullandı. 

'ONLARI VURDUĞUNDA TERÖRİZM, BİZİ VURDUĞUNDA DEVRİM DİYORLAR'

Türkiye'de yaşanan gelişmelere de değinen Esad; "Türkiye'deki Suriye muhalefeti, Batı'dan istediklerini alamadığı için çığlık atıyor. Batı'nın köleleri olduklarını anlamıyorlar, kullanıldıklarını anlamıyorlar. Kendileri vurulduğunda terörizm, bizi vurduğunda devrim, özgürlük, demokrasi, insan hakları diyorlar" dedi.