Esad: Katil dün Cemal Paşa'ydı, bugün Tayyip Erdoğan

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İdlib'in kaybedilmesiyle ilgili olarak, "Bir muharebenin kaybedilmesi savaşın kaybedildiği anlamına gelmez" derken, Tayyip Erdoğan'ı suçladı.

Dış Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, "Şehitler Günü" vesilesiyle halkla bir araya geldi ve bir konuşma yaptı.

Esad, 100 yıl önce Osmanlıların Suriyeli yurtseverlere yönelik yaptığı toplu tutuklama ve infazları hatırlatarak, İmparatorluk'un yalnızca Suriyelilere değil, Ermenilere ve Süryanilere de baskı uyguladığını belirtti.

Esad, Osmanlı'nınkilere benzer suçların ve katliamların başka isimler ve araçlar tarafından yeniden işlendiğini savunarak, "Dün 'Kasap' Cemal Paşa, bugün Erdoğan" dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı, ülkenin yalnızca tek bir muharebeden değil, bir savaştan geçtiğini vurgulayarak, savaşlarda inişler çıkışlar olabileceğini, bazı muharebelerin kaybedilebileceğini, ancak önemli olanın zafere olan inanç olduğunu söyledi.

Esad, ordunun bir bölgeden çekildiği zaman toplumun görevlerini yerine getirmesi ve askerlerin moralini yüksek tutması gerektiğini söylerken, dış propaganda nedeniyle korku ve umutsuzluk yayılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Esad, 2 yıldır kesilen dış propagandanın son zamanlarda yoğunlaştığına dikkat çekerek, kaygı ile korku arasında bir fark olduğunu, herkesin anavatanı için kaygılanması gerektiğini belirtti.