Esad: Erdoğan, Müslüman Kardeşler'dir; Kobani'den sonra YPG ile ilişkiler değişti

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Türkiye ve Suriye Kürtlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Erdoğan, Müslüman Kardeşler'dir" diyen Esad, Kobani'den önce YPG'ye silah yardımı yaptıklarını, ancak ABD'nin YPG'yi desteklemesinin ardından bunun sona erdiğini söyledi.

Dış Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Portekiz devlet televizyonuna bir mülakat verdi.

SANA'nın haberine göre, Suriye'deki son durumdan siyasi çözüm çabalarına, Batı ile ilişkilerden bölge ülkelerine kadar birçok konudaki sorulara yanıt veren Beşar Esad, Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Kürtleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki cihatçı gruplar için Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'yi suçlayan Esad, cihatçıların sahip olduğu Vahhabi ideolojinin Suudi Arabistan ve Katar menşeli olduğunu belirtti. Esad, Erdoğan'ın da "Müslüman Kardeşler"den olduğunu belirtti.

Suriye'deki silahlı çetelerin yüzde 80'inin Türkiye'den geldiğine dikkat çeken Esad, Kobani'nin ancak 4 ayda özgürleştirildiğini, oysa aynı büyüklükteki bir kentin ordu tarafında özgürleştirilmesinin iki hafta aldığını kaydetti. Esad, Kobani'nin bu denli uzun süre saldırı altında kalmasını Türkiye'nin Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) verdiği desteğe bağladı.

'KÜRTLERİ KOBANİ'YE KADAR DESTEKLEDİK'
Beşar Esad, "Kürtleri desteklediniz mi?" şeklindeki bir soruya da "Evet" cevabını verdi.

Kobani meselesi başlamadan önce Kürtlere destek verdiklerini söyleyen Esad, uluslararası koalisyonun YPG'ye destek vermesinin ardından bunun kesildiğini söyledi.

Silah yardımında bulunduklarına dikkat çeken Esad, buna rağmen Kürtlerin ABD'yi kızdırmamak için silah aldıklarını reddettiklerini, ancak yaptıkları silah yardımlarının belgelerinin ellerinde olduğunu kaydetti.

Esad ayrıca hava saldırıları ve bombardımanlarla da Kürtlere destek verdiklerini açıkladı.