Esad: Bizle koordine olmadan yapılan Rakka operasyonunu saldırganlık sayarız

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Şam’la koordine edilmeden yapılacak herhangi bir Rakka operasyonunun Suriye’ye yönelik bir saldırı niteliğinde olacağını söyledi.

Press TV’nin haberine göre Rus ve Avrupalı parlamenterlerden oluşan bir heyeti kabul eden Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerikan koalisyonunun IŞİD’le mücadele konusunda hiçbir zaman ciddi olmadığını söyledi.

YDH'nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Duma Başkan Yardımcısı Vladimir Vasilov başkanlığındaki heyetle görüşmesinde Suriye’deki krizin terörle mücadele ve siyasi süreçle çözümü konusundaki görüşünde ısrarcı olduğunu ifade etti.

Şam’ın krizin çözümü için çatışan tüm taraflarla görüşmeye hazır olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Esad, bu konudaki tek şartın silahların bırakılması ve yasalara uyulması olduğunu söyledi.

Kimi ülkelerin Suriye’nin iç işlerine karışmaya ve terörü desteklemeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Beşar Esad, “Suriye devleti, Rakka’da ya da ülkenin herhangi bir bölgesinde Suriye hükümetiyle koordine edilmeden yapılan her türlü askeri girişimi saldırganlık olarak görmektedir” dedi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanlığı adaylarından François Fillon, ülkesinin Suriye’de terörle mücadele için İran ve Rusya ile birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Fillon televizyonda yayımlanan ilk münazara programında Fransa’nın Suriye’de IŞİD’le mücadele konusunda gerçek rolünü oynayamadığını belirtti ve “Ben, IŞİD’le mücadele konusunda İran ve Rusya ile işbirliği yapılmasından yanayım” dedi.