Eş-Şebab Birleşmiş Milletler'e saldırdı: 9 ölü

Somali'de işçileri taşıyan Birleşmiş Milletler otobüsüne Eş-Şebab tarafından gerçekleştirilen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Dış Haberler

Somali'nin Puntland bölgesinde Birleşmiş Milletler otobüsüne düzenlenen saldırıda 2 Kenyalı ve 7 Somalili hayatını kaybetti. İslamcı örgüt Eş-Şebab saldırıyı üstlenirken, saldırının Birleşmiş Milletler binasına işçileri taşıyan bir otobüse yapıldığı belirtiliyor. Açıklama yapan polis ise "bugün karanlık bir gün" derken, saldırının yanıtsız kalmayacağını, sert cevap verileceğini söyledi.

BM'nin Somali temsilcisi Nicholas Kay ise Twitter üzerinden saldırıyı kınayarak, ölümlerin şok edici olduğunu belirtti. Bombanın bir koltuğun altına konduğu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığı açıklanırken, ambulansların yaralıları taşıdığı ve bölgenin emniyet güçleri tarafından kapatıldığı biliniyor.

Eş-Şebab'ın ülkede zemin kaybettiği bilinse de, üniversite basarak 148 kişi öldürmesinin ardından gerçekleşen bu saldırının örgütün hala eylem yapabildiğini gösterdiği vurgulanıyor.