'Erdoğan'ın bir türlü doymak bilmeyen iktidar iştahı AKP'ye güç kaybettiriyor'

AKP'de su yüzüne çıkan kavgalar, Alman basınının da gündemine girdi.

soL - Almanya

Alman ''taz'' gazetesi AKP içindeki iktidar kavagasını konu eden bir makale yayınladı. Jürgen Gottschlich imzalı yazının başlığı şöyle: ''AKP hükümeti AKP başkanına karşı''.

Recep Tayyip Erdoğan için, ''Cumhurbaşkanı olmak ona yetmiyor'' saptamasında bulunan yazar, 12 yıllık AKP iktidarının ilk kez bu denli iç iktidar kavgalarına sahne olduğunu belirtiyor. Haziran seçimlerinde parlementodaki mutlak çoğunluğu kaybetme tehlikesinin parti içerisinde şimdiden hissedildiği vurgulanıyor.

Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki karşılıklı ''çamur atmalar''ın geçici olmadığını, bu ''kabus gibi hafta''nın devam edeceğini öne süren yazar, parti içindeki bu denli etkin politikacıların birbirleriyle kapışmasının asıl kaynağının Erdoğan'ın ''bir türlü doymak bilmeyen iktidar iştahının sonucu olduğu''nun altını çiziyor.

Bülent Arınç'ın sıradan bir AKP yöneticisi olmadığını belirten yazar, Melih Gökçek'in iplerinin Erdoğan'ın elinde olduğuna işaret ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şimdilik sessizliğini korumasına karşın, Erdoğan'ın bu müdahalelerine daha fazla kayıtsız kalmayacağını iddia ediyor.