El Cezire muhabiri 2 kişi yeniden yargılanacak

Mısır yetkilileri El Cezire'nin hapiste tutulan iki gazetecisi Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi hakkında yeniden yargılamanın başlayacağı tarihi açıkladı.

Haklarında verilen hapis cezası bozulan iki gazetecinin yeniden yargılanacağı davanın ilk duruşması 12 Şubat'ta görülecek. Mısır'da Temyiz Mahkemesi, 1 Ocak'taki duruşmada bir yıldan uzun süredir hapiste tutulan üç El Cezire çalışanının yeniden yargılanmasına karar vermişti. Temyiz Mahkemesi dosyayı yeniden Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

Hapisteki üçüncü gazeteci Avustralyalı Peter Greste, geçtiğimiz hafta Sisi'nin af yetkisiyle serbest kalmış ve sınır dışı edilmişti.

Diğer iki gazeteci Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi hakkında ise herhangi bir karar açıklanmadı. Aynı zamanda Kanada vatandaşı olan, Muhammed Fehmi, salı günü Mısır vatandaşlığından ayrılmıştı. Bu kararın, Fehmi'nin serbest kalmasını sağlaması bekleniyordu ancak henüz bir karar açıklanmadı.

El Cezire Genel Müdürü Mustafa Suag, "Baher ve Muhammed de özgürlüğüne kavuşana kadar durmayacağız. Mısırlı yetkililerin bu işi temiz bir şekilde bugün bitirme gücü var ve yapmaları gereken şey de tam olarak bu" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler 29 Aralık 2013'te gözaltına alınmış ve Haziran ayında hapis cezalarına çarptırılmıştı.