Duterte uyuşturucuyla mücadelesini Trump'ın desteklediğini söyledi

Filipinler lideri Rodrigo Duterte, Donald Trump'ın kendisini telefonla arayıp yasadışı uyuşturucu şebekelerine karşı yürüttüğü operasyonların başarılı olacağını ifade ettiğini söyledi.

Dış Haberler

Filipinler lideri Rodrigo Duterte, Donald Trump'ın kendisini telefonla arayıp yasadışı uyuşturucu şebekelerine karşı yürüttüğü operasyonların başarılı olacağını ve ABD-Filipinler arasındaki ilişkilerin süreceğini belirttiğini söyledi.

Duterte, Trump'ı tebrik için yaptığı telefon görüşmesinin "sempatik ve canlı" çektiğini belirtirken, iki liderin birbirlerini ülkelerine ziyarete çağırdığını da ifade etti. Görüşme esnasında Duterte'nin yaveri tarafından kaydedilen ve yayınlanan videoda Duterte'nin gülümseyerek "Mevcut bağları geliştireceğiz ve karşılıklı yeni bağlar kuracağız" dediği bildirildi. Görüşmenin diğer kısımları yayınlanan görüntüler de bulunmasa da Duterte "Uyuşturucu problemine karşı savaşımda bana şans diliyordu" dedi.

Duterte "Bu sorunla baş etme yolumuzu anlıyor ve ben de bir ülkeyi korumakta hiçbir yanlış tarafın olmadığını ifade ettim. Bir yanıyla gerçekten cesaret vericiydi, gerçekten ülkemizin iç işlerine karışacak son ülke olduklarını söylemek istediğini farzettim." dedi.