Dünyada her iki saniyede bir çocuk zorla evlendiriliyor!

İngiltere'deki "Girls Not Brides" (Kız Çocukları Gelin Olmasın) isimli kuruluş, 2018 yılına ait raporu yayınladı. Rapora göre her yıl en az 15 milyon kız çocuğu 18 yaşından önce evlendiriliyor. Kuruluşa göre, her iki saniyede bir kız çocuğu da zorla evlendiriliyor.

İngiltere merkezli "Girls Not Brides" (Kız Çocukları Gelin Olmasın) adlı kuruluşun yayımladığı son rapor, dünyadaki korkunç gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Rapora göre dünyada her iki saniyede bir kız çocuğu zorla evlendiriliyor.

Kuruluş, yılda 15 milyon kız çocuğunun zorla evlendirildiğini belirtirken, bugüne kadar en az 700 milyon kadının çocuk yaşta evlendirildiğine dikkat çekiyor. 

Nijer, kız çocuklarının evlendirilme oranı en yüksek ülke olurken, sayı olarak da Hindistan başı çekiyor. 

Kültür, etnisite ve dini etkenler değerlendirildiğinde dünyada farklılık gösteren erken yaşta evlendirilme oranın en çok görüldüğü bölge Afrika olurken, onu Uzakdoğu ve Güney Amerika takip ediyor.

AVRUPA'DA BİRİNCİ SIRADA TÜRKİYE VAR!

Raporda, Avrupa'da erken yaşta evliliklerin en çok görüldüğü ülke olarak Türkiye yer alıyor. Buna göre, Türkiye'de, 18 yaşından önce evlendirilen kızların nüfusa oranı yüzde 15 olarak paylaşılıyor. Örgüt raporunda, Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerinin ilerisinde olduğu detayı paylaşılırken, kamuoyunda da büyük tartışma çıkaran 'müftülerin nikah kıyma yetkisi'ne de geniş yer veriliyor.