Dünya Barış Konseyi’nden Venezuela'ya destek

Atina’da toplanan Dünya Barış Konseyi Venezuela’daki darbe girişimleriyle ilgili bir açıklama yayımladı.

Dış Haberler

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dünya Barış Konseyi, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ve onun seçilmiş hükümetine yönelik ABD ve Avrupa Birliği tarafından ülkedeki gerici politik ve sosyal güçleri destekleyerek yapılan istikrarsızlaştırma girişimlerini ifşa eder.

Karakas ve diğer şehirlerin sokaklarındaki düzinelerce sivilin hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin yaralandığı şiddetli sokak protestoları ve barikatlardan bir yıl sonra, Venezüela’da hükümeti istikrarsızlaştırmak ve çökertmek amacıyla mevcut sosyal hoşnutsuzluğu ve ya suni olarak yaratılmış sıkıntıları ve diğer sosyal problemleri kullanarak çeşitli medya ve paramiliter gruplarca  iyi koordine edilmiş ve desteklenmiş bir ekonomik savaşın sahne aldığı açıkça ortaya çıkmıştır.

Dünya Barış Konseyi bu girişimleri mahkum eder ve Venezuela halkıyla ve 1998’den beri kalkınma yolundaki adımlarıyla onun doğru seçimi olduğunu defalarca kanıtlayan liderliğiyle dayanışmasının ve desteğinin altını çizer.

Dünya Barış Konseyi buna ek olarak baltalayıcı halka karşı olaylar boyunca, halkın birliği için gerekli olan Bolivarcı süreci derinleştirmektir ve böylece Venezuela halkı gelecekleri ve varlıkları üzerinde gerçek birer efendisi olabileceklerdir.

Üye organizasyonumuz olan “Uluslararası Dayanışma Komitesi” ile ülkedeki anti-emperyalist güçlere dayanışma duygularımızı iletiriz, dünyadaki tüm barışsever insanları Venezüela halkıyla dayanışmaya çağırırız.