Donbas'ta savaşan İspanyol gönüllü: Nazileri silahlandıranlar teröristtir

Ukrayna'nın doğusundaki milis kuvvetleriyle birlikte Kiev güçlerine karşı savaşan 8 İspanyol gönüllü, ülkelerine döndüklerinde "terörizm" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Bir gazeteye konuşan İspanyol gönüllü, esas teröristin Ukrayna'daki Nazileri silahlandıran İspanya gibi devletler olduğunu savunuyor.

Dış Haberler

Donbas’ta antifaşist güçlerle birlikte savaşan 8 İspanyol, ülkelerine döndükten sonra “terörizm” suçlaması ile gözaltına alınmıştı. İspanyol haber kuruluşu Argia, gözaltına alınan antifaşistlerden Sergio Becerra ile röportaj yaptı.

Nasıl gözaltına alındınız?
Cuma sabahı saat 6:30’da evimde gözaltına alındım. Maskeli polis güçleri evime geldiler ve beni silah tehdidi ile gözaltına aldılar. Bana “teröristler için savaştığım” söylendi. Şaşırdım. Madrid’de nadiren maskeli polis görülür.

Polis karakolundaki davranışları nasıldı?
Dışarıyla iletişimimiz yoktu. Ancak akrabalarımızla görüşmemize izin verilmese de davranışları kötü değildi.

Tam olarak ne ile suçlandınız?
Silah ve patlayıcı bulundurmak, cinayet, “İspanya Krallığı’nın çıkarlarına karşı” silahlı mücadeleye katılmak, İspanya’nın tarafsızlığına zarar vermek. Tüm bu suçlamalar yanlıştır.

Terörist olarak suçlanıyorsunuz çünkü Donbas savaşına katıldınız?
Biz terörist değiliz. Donbass’a sivil nüfusu korumak için gittik ve bununla gurur duyuyoruz. Ukraynalı Nazileri silahlandıran ve destekleyen İspanya gibi hükümetler teröristtir, biz terörist değiliz. Evlerimize gelenler ve bizi silahla tehdit ederek tutuklayanlar teröristtir. İspanya’nın tarafsızlığına zarar verdik diyorlar. Bu şok edici. NATO’yu destekleyerek ve Ukraynalı Nazi taburları finanse ederek onlar İspanya’nın tarafsızlığını bitirdi.

Gözaltına alınanların fotoğraflarına bakarken silah görmek beni şaşırttı. Evde silahlarınız mı var?
Televizyon izlemedim, ancak beni de şaşırttınız. Evimde silah yok ve diğerlerininkinde de olduğunu düşünmüyorum. Donbas’tan hiçbir silah getirmedik. Bir dostum bana İspanyol medyasının tavrının çok üzücü olduğunu söyledi. Benim durumumda El Pais gazetesi benim işyerimin resmini paylaştı. Bunu hak etmedik, mahremiyetimize saygı gösterilmedi.

Operasyonların enternasyonalist birliği kriminalize etmeyi amaçladığını düşünüyor musun?
Buna şüphe yok, ancak enternasyonalist mücadelemize devam edeceğiz. Donbass halkının yardımımıza şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.