Donald Trump'ın danışmanı Clinton ve Fethullah Gülen arasındaki bağlantıyı yazdı

Donald Trump'ın danışmanlarından Peter Navarro, Hillary Clinton ile Fethullah Gülen arasındaki bağlantıyı yazdı.

Dış Haberler

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın danışmanlarından Peter Navarro, Hillary Clinton ile Fethullah Gülen arasındaki bağlantılar üzerine yazdı.

The National Interest'de yazdığı yazıda Gülen'in Clinton'ın seçim çalışmalarına yüklü miktarda yardım yaptığı söylenirken, alınan milyonlarca doların geçtiğimiz yıllarda kullanıldığı belirtiliyor.

Yazıda Ayetullah Humeyni'ye benzetilen Fethullah Gülen'in,  "dünya çapında dini, sosyal ve milliyetçi bir hareket oluşturduğu" ve Hillary Clinton ile "mektup arkadaşı" olduğu söyleniyor.
'GÜLEN ABD İÇİN DE TEHDİT'
Yazısında Gülen'in ABD için de bir tehdit olduğunu öne süren Navarro, Gülen'in ABD'de açtığı okul sayısının 160'ı geçtiğini ve en az 25 eyalette okulu olduğunu bildiriyor.

Gülen taraftarlarının "kimliklerini gizleyerek" Türkiye'de "devlet kurumları, polis, yargı ve orduya sızdıkları" söylenen yazıda, Gülen'in Türkiye'de "İran tarzı bir İslam devleti" kurmak istediği öne sürülüyor.
'CLİNTON ERDOĞAN'A KARŞI DEĞİL'
Navarro, Clinton'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı olmadığını, aksine geçmişte de "laiklik yanlısı Türk ordsunu" hedef aldığını söylüyor.

Ancak yine de Clinton ile Gülen arasındaki bağların "Erdoğan'ın paranoyasını artıracağını" savunarak, Hillary Clinton'ın başkan olması durumunda Türkiye'de darbe deneyebileceği ihtimalinden bahsediyor.