Donald Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İran ve KDHC başta olmak üzere pek çok devleti hedef aldı. Trump, ABD'nin BM'ye verdiği destekten rahatsızlığını da dile getirdi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında İran ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni hedef aldı.

İran ile yapılan nükleer anlaşmasının ABD için "bir utanç" olduğunu söyleyen Trump'ın, İran'a yaptırımları sürdüreceği bildiriliyor.

Trump konuşmasında İran ile ilgili konuşmaya devam edeceğini belirterek, İran'ı "demokrasi örtüsü altında yozlaşmış bir diktatörlük" diye niteledi.

'DÜNYANIN KİMİ YERLERİ CEHENNEME DÖNÜŞÜYOR'

Dünyanın kimi yerlerinin "cehenneme dönüştüğünü" savunan Trump, dünyanın büyük bölümünde çatışmalar olduğunu söyledi.

"Bu odadaki güçlü insanlar Birleşmiş Milletler'in rehberliği ve denetimi altında bu kısır ve karmaşık sorunların çoğunu çözebilir" diyen Trump, ABD'nin BM bütçesinin %22'sini karşılamasından rahatsızlık duyduğunu da dile getirdi.

TRUMP'TAN KDHC'YE TEHDİT

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile ilgili de konuşan Trump, KDHC yönetimini "bir grup suçlu" diye niteledi.

KDHC'yi "tamamen yok etmek"le tehdit eden Trump, KDHC'ye yaptırımların artırılması ve yönetimin "tamamen yalnız bırakılması" gerektiğini öne sürdü.

'HER ZAMAN ABD İLK SIRADA OLACAK'

Kendisinin önceliğinin her zaman ABD olacağını söyleyen Trump, "ben her zaman ABD'yi birinci sıraya koyacağım" dedi.

ABD Başkanı, "kimseye hayat biçimimizi dayatmaya çalışmıyoruz, ancak herkesin izleyeceği bir örnek olarak ışıldıyoruz" şeklinde konuştu.

Trump ABD ordusunun "her zamankinden daha güçlü olacağını" da söyledi.

'MADURO'NUN SOSYALİST DİKTATÖRLÜĞÜ...'

Konuşmasında Küba ve Venezuela'yı da hedef alan Trump, Venezuela için "Maduro'nun sosyalist diktatörlüğü herkese korkunç acılar yaşattı" dedi.

Trump "teröristlerin ve aşırı uçtakilerin" dünyanın her yerinde güç kazandığını öne sürdü.