Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Dışişleri: Ortadoğu'daki güvenlik sorunları bizi İsrail'le birbirimize bağlıyor

Türk Dışişleri yetkilisi Mesut Özcan, Ortadoğu'da ortaya çıkan güvenlik sorunlarının İsrail ile Türkiye'yi birbirine bağladığını söyledi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 25.06.2016 , 14:40 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:14

İsrail ile Türkiye arasındaki yakınlaşma karşılıklı jestlerle sürüyor.

Türkiye'yi ziyaret eden İsrailli milletvekili ve Siyonist Birlik partisi üyesi Ksenia Svetlova, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Mesut Özcan ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Özcan, Arap Baharı sonrasında Ortadoğu'da bir güvenlik sorunu ortaya çıktığını, bu durumun İsrail ile Türkiye'yi birbirine bağladığını söyledi.

Suriye'de 5 yıldır süren savaşın da İsrail ve Türkiye için tehditler oluşturduğunu belirten Özcan, bu nedenle gündemlerinde güvenlik işbirliğinin de olduğunu kaydetti.

Jerusalem Post'a konuşan Svetlova, Türkiye'deki olumlu atmosferden çok mutlu olduğunu, İsrail-Türkiye normalleşme anlaşmasının önümüzdeki hafta başında imzalanacağını ileri sürdü.

Anlaşmanın yarın imzalanması, Çarşamba günü de İsrail'in güvenlik kabinesinin anlaşmayı onaylaması bekleniyor.

Ksenia Svetlova "İsrail-TürkiyeAnlaşmasına Doğru" başlıklı toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.