Dini gerekçelerle aile tedaviyi reddetti, 10 yaşındaki AIDS hastası çocuk öldü

Rusya'da 10 yaşındaki HIV pozitif bir kız çocuğu, Ortodoks rahip babası ve annesi tedaviye dini gerekçelerle karşı çıktığı için yaşamını yitirdi.

Dış Haberler

Rus makamları, St. Petersburg'da ölen 10 yaşındaki HIV pozitif bir kız çocuğunun durumunu inceliyorlar. İddiaya göre evlat edinilen kız çocuğu, ebeveynlerinin dini nedenlerle reddetmesi dolayısıyla, tedaviye geç başladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, küçük kız Ağustos ayının sonunda, hastanede hayatını kaybetti. Yetkili makamlar ve tıbbi uzmanların, yıllarca ihtiyaç duyulan terapiyi aileye kabul ettirmeye çalıştığı ancak  çocuğun ebeveynlerinin tedaviyi reddettiği bildirildi.

Fontanka gazetesinin haberine göre, Ortodoks bir rahip tarafıdan evlat edinilen çocuk, ailesi tarafından "kesinlikle sağlıklı" kabul edildi. Aile, modern doktorların ve modern tedavilerin faydadan çok zarar verdiğini söyledi ve  "AIDS'in açgözlü ilaç şirketleri tarafından keşfedilen bir efsane olduğunu" öne sürdü.

ÇİN OTLARI İLE TEDAVİ ETTİLER

Çocuğu evlat edinirken yetkililer tarafından AIDS konusunda bilgilendirilen çift, tedavi konusunda gerekli merkezleri yıllarca kandırdı. Çiftin kıza tedavi için "Çin otları" ile yaklaştı ve durumu kötüleşen çocuğu Almanya'ya götürdü.

Antiviral tedaviye çok geç başlayan ve yoğun bakıma kaldırılan çocuğu hastaneden kaçırmayı deneyen çift, çocuğu "tatil" için deniz kenarına götürmek istediğini beyan etti.

26 Ağustos'ta yaşamını yitiren kız çocuğunun ardından, Rus Ortodoks Kilisesi, çocuğun babasının Ortodoks bir rahip olduğu hakkında açıklama yapmamasına karşın, Ortodoks Kilisesi ile HIV tedavisi reddi arasında paralellik ortaya çıkarılmaması yönünde çağrıda bulundu.