Die Zeit: Eşcinsellerin Berlin’deki camiyi ziyaretlerini Ankara engelledi

manya’nın yüksek tirajlı haftalık ‘Die Zeit’ gazetesi 20 Kasım Perşembe günü piyasaya çıkan sayısında Berlin kentinde ‘Şehitlik Camisi’ni ziyaret etmek isteyen eşcinsellerin Ankara tarafından engellendiğini iddia etti.

DHA

azetede, Özlem Topçu’nun imzasıyla yayınlanan haberde "Eşcinseller Berlin’de camide Müslümanlarla buluşmak istiyordu. Ankara buluşmayı engelledi" diye yazıldı.

Gazete haberinde; medeni, özgür devletlerin; eşcinseller, göçmenler ve farklı din ve azınlıklara nasıl yaklaştığının önemine değinerek, azınlıkların diğer azınlıklara medenice davranmasına atıfta bulundu. Makalede, "Müslümanlar eşcinsellerle nasıl anlaşıyor ve onlara nasıl yaklaşıyor?" sorusu soruldu. Katolik dünyasında da eşcinsellere yaklaşımın Müslümanlardaki gibi olduğu yazıldı. Makalede kendilerini sıradan Müslüman olarak tanıtanların bile eşcinsellere karşı açık olmadıkları belirtildi. Eşcinsellerin ziyareti ‘Meet 2 Respect’ projesi kapsamı içinde homofobi ve islamofobi konularıyla camii yönetimiyle beraber cemaatla diyaloğu hedefliyordu. Ziyaretin iptal edilmesine yönelik açıklamayı camii başkanı Ender Çetin yaptı. Başkan Çetin, eşcinsellerin ziyaretinden Müslümanların rahatsız olacağını, bazı gazetelerde çıkan haberlerden dolayı ziyaretin iptal edildiğini yineledi.

Makalede, eşcinsellerin camii ziyaretinin Türkiye’yi rahatsız ettiği iddia edildi. Gazetede imamların maaşının Türkiye tarafından ödendiğine ve cami projelerinin Almanya tarafından desteklendiğine yer verildi ve şayet ziyaret gerçekleşseydi bazı önyargılar ortadan kalkacaktı denildi.