Die Welt: Merkel Ukrayna krizinin kontrolden çıkmasını engellemeli

Die Welt gazetesi, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'e, Ukrayna'da çatışmanın artabileceğini söyleyerek, olayların kontrolden çıkmaması için uyarı yaptı.

Dış Haberler

Almanya'nın Die Welt gazetesi, ABD'nin Ukrayna'ya 300 paraşütçü göndermeye karar vermesinin ardından bunun çatışmanın "tehlikeli" biçimde artmasına sebep olabileceğini söyleyerek Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, olayların kontrolden çıkmaması için çalışması gerektiğini yazdı. Paraşüt birliğinin bölgede gerginlik yarattığı bilinirken, ABD askerlerin Ukrayna kuvvetleriyle beraber eğitim yapmak üzere bölgede olduğunu söylüyor.

ABD'li komutan Jose Mendez, askerlerin orada bulunma amacının "profesyonelliği ve verimliliği sürdürmek ve arttırmak" olduğunu iddia ederken, operasyonun adının da "Korkusuz Muhafız" olması dikkat çekiyor. Askerlerin üç tabur Ukrayna askerini 6 aylık dönemde eğiteceği söyleniyor.

Rusya ile daha yakın ilişkileri olan Almanya'nın Ukrayna'da krizin yükselmesini istemediği bilinirken, Die Welt'e göre bölgedeki 300 ABD askerinin ters teperek Rusya'yı harekete geçirebilir. Gazete Merkel'i Minsk anlaşmasına uyulması ve barış için baskı yapmaya çağırırken, "silahsız, askersiz" diplomatik çözüm gerektiğini belirtiyor.