Danimarkalı komutan: Irak ordusu IŞİD'le savaşmak istemiyor

Danimarkalı komutan Per Lorenz Hinrichsen, Irak ordusunun ne kadar destek alırsa alsın IŞİD'le savaşmak istemediğini belirtti.

Dış Haberler

Dagbladet Information'ın haberine göre Danimarka'nın, ABD'nin "IŞİD'e karşı" operasyonundaki özel temsilcisi komutan Per Lorenz Hinrichsen, Irak ordusunun IŞİD'e karşı savaşmak istemediğini belirtti.

Operasyonun planlamasına günlük olarak dahil olduğu bildirilen Hinrichsen, "Iraklılar gerçekten sabrımızı zorluyor" dedi. Irak'ın IŞİD'i yok emtek için yeterli gücü olduğunu öne süren komutan, "gerçekten isteselerdi bunu yaparlardı, ancak istemiyorlar" dedi.

Irak ordusunun IŞİD'in elindeki yerleri almak için harekete geçmekte de isteksiz olduğunu öne süren Danimarkalı komutan, kasabaların teker teker alınması gerektiğini belirtti. Irak ordusunun Ramadi'ye girmesini beklediklerini söyleyen Hinrichsen, "ancak onlara bunu yaptıramıyoruz, IŞİD ile doğrudan savaşa geçmekten ölümüne korkuyorlar" dedi.

Irak ordusuna kente girilmesi için hava ve mühendislik desteği önerdiklerini, ancak Irak'ın bunu kabul etmediğini, Irak ordusu savaşmak istemediği sürece ne kadar destek verilirse verilsin bunun bir faydası olmayacağını söyledi.

Rusya'nın Suriye'deki bombardımanlarından dolayı IŞİD üyelerinin Irak'a gitmekte oldukları da biliniyor.