Cubeyr: Ilımlı muhaliflere uçaksavar füzesi verilmeli

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, "Suriye’deki silahlı gruplara uçaksavar füzeleri verilmesi gerektiğini" söyledi.

Yakın Doğu Haber'in haberine göre dün Der Spiegel’e mülakat veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Suriye savaşındaki dengenin değiştirilmesi için desteklenen silahlı gruplara uçaksavar füzeleri verilmesi gerektiğini söyledi.

Adil Cubeyr, Suriye ordusu ve müttefiklerini havadan uçaklarla ve helikopterlerle “halı bombardımanı” yapmak ve “kimyasal bomalar atmakla” suçladı ve “ılımlı muhaliflerin” bu saldırıları etkisiz kılması için uçaksavar füzeleriyle donatılması gerektiğini ifade etti. Geçmişte Afganlılara verilen uçaksavar füzelerinin savaştaki güç dengesini değiştirdiğini ifade eden Adil Cubeyr, silahlı grupların uçaksavar füzeleriyle donatılmasına müttefik ülkelerle birlikte karar verilebileceğini söyledi.

Rusya ve İran’ın desteğinin Suriye cumhurbaşkanını kurtaramayacağını öne süren Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Suudi Arabistan’ın Suriye yönetiminin devrilmesi konusundaki çağrısını tekrarladı ve “Beşşar Esed devrilmezse savaş devam eder” tehdidinde bulundu.