CNN'e konuşan eğit-donat mensubu: Yalnızca IŞİD değil Esad da hedef

ABD'nin eğit-donat birliklerine katılan bir İslamcı, yalnızca IŞİD'i değil Esad'ı da hedef almalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ABD tarafından eğitilen birliklerin mensubu olan bir İslamcı, Pentagon kendilerinden  IŞİD'e karşı savaşmasını beklese de Suriye Ordusu'nu da hedef alacaklarını söyledi.

Salı günü CNN'e konuşan ve ABD'nin eğittiği 54 savaşçıcdan biri olan Ebu İskender, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Eğitimin ikinci kuralı bize karşı savaşanla savaşmak... Esad rejimi bize karşı savaşıyor. IŞID'in bölgelerini kontrol altına alacak ve Esad güçleriyle yüzyüze geleceğiz, Esad'la savaşmadan oturacak mıyız?" diyen Ebu İskender, uçuşa yasak bölgeyi de savundu.

'TV EKRANLARINIZDA AĞLAMAK İSTEMİYORUZ'

Uçuşa yasak bölge olması durumunda Avrupa ülkelerine iltica etmeyeceklerini söyleyen İslamcı, "TV ekranlarınızda ağlamak istemiyoruz onun yerine Esad'ı durdurmak istiyoruz" dedi.

ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Albay Pat Ryder ise CNN'e konuşan İslamcı'nın kendi eğittikleri birliklerden biri olup olmadığını doğrulamayı yapılan anlaşmaları gerekçe göstererek reddetti.

Ebu İskender'in yorumları, ABD'nin "sadece IŞİD'le mücadele" olarak kodladığı anlatının esas hedefinin, egemen Suriye olduğu yorumlarına neden oldu.

EĞİTİMLER YAVAŞ İLERLİYOR SERZENİŞİ

Öte yandan Ebu İskender, katılmak isteyen 17 bin kişinin sırada olmasına karşın eğitimin çok yavaş ilerlediğini, daha hızlı olunması gerektiğini belirtti.

Eğitimlerin 45 gün yerine 30 günle sınırlanmasını öneren İskender, Ürdün'de katıldığı eğitimdeki toplam sayının 85 kişi olduğunu bunun yerine 500 kişi olmaları gerektiğini, 500 kişinin de Türkiye'de eğitilmesini gerektiğini söyledi.