CNN, Yemen'deki Suudi işgalini fark etti...

CNN International, Yemen'deki Suudi işgalini hatırlayarak, "Suudilerin görülmesini istemediği görüntüler" başlıklı bir haber yaptı. Haberin, Katar-Körfez krizinni hemen ertesinde yayımlanması dikkat çekti.

Dış Haberler

Katar ile diğer Körfez ülkeleri arasındaki gerilim, Körfez-içi "pisliklerin" ortaya saçılmasına da vesile oluyor.

Son olarak CNN International, "Suudi Arabistan'ın görmenizi istemediği fotoğraflar" başlıklı bir haber yayımlayarak, Yemen'deki Suudi öncülüğündeki işgal güçlerinin zarar verdiği çocukları gündeme getirdi.

Clarissa Ward ve Salma Abdelaziz imzalı haberde, Yemen'de kötü beslenme nedeniyle ölüm eşiğinde olan yarım milyon çocuğun olduğuna dikkat çekildi.

Yemen'deki kolera salgınına da dikkat çeken CNN, 8 aydır maaş alamayan ve üç çocuğu koleraya yakalanan Annhari isimli bir annenin sözlerini aktarıyor.

CNN haberindeki ilginç nokta ise, Yemenli çocukların yaşadıklarının "dünyadaki haber manşetlerinde görünmediği" iddiası. Yaklaşık 2,5 yıldır süren savaş ve işgali gündeme getirmeyen CNN'in neden şimdi Suudi Arabistan'a karşı hamle yaptığı merak konusu.

CNN muhabirleri, kendilerinin ve başka gazetecilerin 2 ayrdır savaş bölgelerine girmek istediklerini, ancak Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun ve Hadi hükümetinin hem gazetecileri, hem de insani yardım kuruluşlarını engellediğini belirtiyorlar.

Haber Suudilere karşı yapılmış olsa da, Husilerin de gazetecileri kendi bölgelerine girme husunda engelledikleri iddia ediliyor.

CNN, ABD Başkanı Donald Trump'la Suudi Arabistan arasındaki 110 milyon dolarlık silah anlaşmasının olduğu sırada gazetecilerin Sana'ya girişinin engellenmesinin "tesadüf olmadığını" yazıyor.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Katar'ın CNN International'a "iyi para" verdiğini iddia ederek, haberin Suudilerle arası bozuk olan Katarlılar tarafından yaptırıldığını savunuyorlar.