CNN International: Kaşıkçı öldürüldü ve parçalara ayrıldı

CNN International Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü, cesedinin parçalanıp dışarı çıkarıldığını duyurdu. Gün içerisinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğününe ilişkin çeşitli iddialar gündeme getirilmişti.

Dış Haberler

Suudi Arabistan konsolosluğuna girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ilişkin haberler yayınlanmaya devam ediyor.

CNN International, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürüldüğünü öne sürdü. Kanal, ismini açıklamadığı bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberde, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrıldığını belirtti. CNN International dün de Suudi kraliyetinin Kaşıkçı’nın sorgulama sırasında öldürüldüğünü kabul etmeye hazırlandığını iddia etmişti.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu ise ismini açıklamadığı bir Türk kaynağa dayandırdığı habere göre, Kaşıkçı’nın cesedinin Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed el-Tubaigy tarafından parçalara ayırıldığını iddia etti.

Associated Press haber ajansı ise bugün akşam saatlerinde Türk yetkililere dayandırdığı haberde, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğu duyurumuştu.