Çipras'tan 'ulusal birlik' koalisyonu: Beş parti, Troyka ile müzakerelerde hükümete destek verecek

Yunanistan'da referandumdan "hayır" çıkmasının ardından bir araya gelen siyasi partiler, Troyka ile müzakerelerde Aleksis Çipras'a tam destek vereceğini duyurdu.

Dış Haberler

Yunanistan'da referandumdan "hayır" oyu çıkmasının ardından 24 saat geçmeden, müzakereler için "ulusal birlik" koalisyonu kuruldu.

Başbakan Aleksis Çipras'ın çağrısıyla Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos başkanlığında bir araya gelen Syriza, ANEL, PASOK, Potami ve Yeni Demokrasi, kreditörlerle yapılacak müzakerelerde Çipras'a tam destek vereceğini ilan etti.

ANEL lideri Savunma Bakanı Panos Kammenos tarafından yapılan açıklamada, müzakerelere verilen desteğin Yunan siyasetinde "yeni bir dönem" başlattığını savunarak, Avrupa ve uluslararası kreditörle anlaşmaya da destek olacağını kaydetti.

Partiler, Yunanistan'ın Avrupa Birliği üyeliğinin tüm imzacı siyasi gruplar için temel hedef olduğu konusunda uzlaştı.

Toplantıya katılan KKE Genel Sekreteri Dmitris Kutsumbas ise, yeni memorandum imzalamaya kimsenin yetkisi olmadığını, memorandum ya da Avro Bölgesi'nden ayrılma şeklinde tarif edilen alternatiflerinin ikisinin de Yunan halkının zararına olacağını söyledi.

Kutsumbas, KKE'nin önerisinin AB'den çıkış olduğunu tekrarladı.

Toplantıya faşist Altın Şafak katılmadı.