Cinayete papağan tanık oldu: 'Ateş etme'

ABD'de yaşanan cinayete bir papağan tanıklık yaptı. Papağanın kurbanın sesinde "ateş etme" dediği bildirildi.

Dış Haberler

ABD'nin Michigan eyaletinde bir kadın kocasını 5 kez vurarak öldürmekten suçlu bulundu.

BBC'nin haberine göre Glenna Duram isimli bir kadın kocası Martin'i çiftin papağanının önünde ateş ederek öldürdü, sonrasında silahı kendisine doğrultarak intihar etmeyi denedi.

Cinayetin ardından papağanın kurbanın kesinde "ateş etme" dediği aktarılırken, Afrika gri papağanı türündeki kuşun adının "Bud" olduğu öğrenildi.

Jüri cinayeti işleyen 49 yaşındaki Glenna Duram'ı birinci derece cinayetten suçlu bulurken, papağanın yeni sahibinin Martin Duram'ın eski eşi Christina Keller olduğu aktarıldı.

Keller, papağanın cinayet gecesinden konuşmaları tekrarladığını ve "ateş etme" dediğini belirtti. Öldürülen Martin Duram'ın babası "ben kişisel olarak papağanın orada olduğunu, tartışmayı duyduğunu ve oğlumun bunu söylediğini hatırladığını düşünüyorum" diye konuştu.

Martin Duram'ın annesi Lillian Duram ise kuşun duyduğu bütün konuşmaları öğrendiğini ve "ağzının çok pis olduğunu" söyledi.

Savcının kuşun tanıklığını kullanmayı değerlendirdiği ancak bir kuşu duruşma sırasında tanık olarak çağırmanın olası olmadığını düşünerek papağanı duruşmada kullanmadığı bildirildi.

Glenna Duram ve Martin Duram