Çin ve Rusya, ortak tatbikatla ABD'ye gözdağı vermeyi amaçlıyor

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Rusya'nın Eylül ayında Akdeniz'de düzenleyeceği askeri tatbikata dahil olacak. Tatbikatla birlikte iki ülkenin de Suriye, Doğu Avrupa ve Pasifik bölgelerinde ABD'ye gözdağı vermeyi amaçladığı belirtiliyor.

Dış Haberler

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, 30 yıldan fazla bir aradan sonra Rusya ordusunun gerçekleştireceği bir tatbikata katılacak.

Çin ve Rusya'nın ortak tatbikatla birlikte ABD ve müttefiklerine gözdağı vermeyi amaçladığı belirtiliyor. Rusya'nın geçen yıl Kuzey Kutbu'nda gerçekleştirdiği başarısız nükleer füze testini, Çin'in ise son iki yılda Güney Çin Denizi'nde gerçekleşen savaş uçağı kazalarını telafi etmeye çalıştığı aktarılıyor.

Rusya'nın Eylül ayında Akdeniz'de gerçekleştireceği “Vostok” tatbikatına 300 bin asker katılacak. Tatbikatın ABD'ye Suriye'ye müdahale konusunda uyarı niteliği taşımasının yanısıra anket sonuçlarına göre oyları azalan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tatbikatla birlikte iç siyasete ilişkin bir mesaj vermeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Rusya'nın Gürcistan ve Ukrayna ile yaşanan siyasi kriz ve NATO'nun son Doğu Avrupa hamleleri nedeniyle kara kuvvetlerine öncelik verdiği, Çin'in ise başta Güney Çin Denizi ve Tayvan açıkları olmak üzere ABD'ye karşı deniz kuvvetlerini ön plana koyduğu belirtiliyor.