Çin ordusunun 18 kolordusundan 5'i dağıtılıyor

Çin Halk Kurtuluş Ordusu,18 kolordudan 5'ini dağıtıyor.

Dış Haberler

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, ülke genelindeki 18 kolordudan 5'ini dağıtma kararı aldı. Bunlardan ikisi, yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle itibar kaybeden generallerin komutasında bulunuyor.

Sputnik'in haberine göre Çin bundan iki yıl önce, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun daha etkili ve modern savaş gücüne uygun hale gelmesi gerekçesiyle, 2.3 milyonluk ordusunun 300 bin üyesiyle yollarını ayıracağını açıklamıştı.

Çin'de ordunun yeniden yapılandırılması ve yolsuzlukla suçlanan generaller hakkındaki soruşturmalar tamamlandı. Yeniden yapılandırmaya göre ülke genelindeki 18 kolordudan beşi dağıtılacak.

​DAĞITMA KARARI DEVLET BAŞKANI Şİ'DEN

Yolsuzluk soruşturmaları sırasında hakkında inceleme başlatılan onlarca askeri yetkiliden ikisi, Şu Caihou ve Guo Boşiong, dağıtılacak olan iki kolordunun da komutanı. 16. ve 47. kolordular, bu iki generalin komutasında.

Çinli bir kaynağın söylediğine göre, 16. ve 47. kolorduların dağıtılması kararı, Devlet Başkanı Şi Cinping'in kararı. Şi Cinping bu kararı, yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen generallerin kötü etkilerini temizlemek adına aldı.

Başka bir kaynağa göre, 16. kolordunun akıbeti henüz net değil. Bu kolordu, hava indirme birlikleri ya da deniz piyadesi biçiminde yeniden yapılandırılabilir.

Birliklerde kesinti kararı, 20., 27. ve 14. kolorduları da etkileyecek. Bu birliklerde 200 bin asker bulunuyor. Bu askerlerin ordunun başka birliklerinde görev alması bekleniyor.