Cihatçılar, insani yardım koridoruna ateş açtı

Suriye’de cihatçılar, Şam ile Doğu Guta arasında bulunan insani koridorunun el-Vafidin mülteci kampına yakın bölgesine havan toplarıyla ateş açtı.

Suriye ordusundan bir subay, Duma yerleşiminin yakınlarında mevzilenen militanların insani koridora giden yola ve Suriye ordusuna ait bir karakola ateş açtıklarını söyledi.

Sputnik'in haberine göre, yetkili, “Cuma günü insani koridora 36, cumartesi 20 havan mermisi atıldı, bugün de havan toplarıyla ateşe devam ettiler” diye konuştu.

Suriyeli güçlerin, cihatçıların kontrolündeki bölgeden çıkmak isteyen tüm sivillere yardım etmeye hazır olduklarını belirten subay, “Ancak militanlar (kadın ve çocukları) bırakmıyor, insani yardım malzemesi taşıyan konvoylar da geçemiyor. İnsanları fiilen canlı kalkan olarak kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi'nin dünkü oturumunda oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az 30 gün insani ateşkes kararı alındı.

Buna rağmen cihatçılar Şam’ın merkezine ve civar yerleşimlere havan topu ve füzelerle saldırılara devam ediyor.