'CIA: Rusya, ABD seçimlerine Trump'ın kazanması için müdahale etti'

CIA, Rusya'nın Trump'ın seçilmesi için ABD seçimlerine müdahale ettiğini belirtiyor.

Dış Haberler

Washington Post, CIA'nın Rusya'nın Donald Trump'ın Beyaz Saray başkanlık yarışını kazanmasına yardımcı olmak için, seçimlere müdahale ettiği iddiasını duyurdu.

CIA çalışanlarının, Rus hükümetiyle ilişkide olan kişileri tespit ettiği, Hillary Clinton dahil Demokratlara ait binlerce e-posta'nın Wikileaks tarafından yayınlanmasında bu kişilerin parmağının olduğunu söylediği belirtiliyor.

Yetkililer, bahsi geçen kişilerin Trump'ın şansını artıran ve Clinton'ın yarıştan düşmesini sağlamak için çalışan bir grup istihbarat görevlisi olduğunu bildirdi.

Üst düzey bir ABD'li yetkili gazeteye yaptığı açıklamada, "İstihbarat topluluğunun amacı, bir adayı diğerine karşı destekleyerek Trump'ın seçilmesini sağlamaya çalışmaktı, konsensüs buydu" dedi.

Yetkili, ilgili değerlendirmenin ABD senatörlerine geçtiğimiz hafta kapalı kapılar ardında sunulduğunu, senatörlere açıkça "Rusya'nın hedefinin Trump'ı seçtirmek olduğu"nun ifade edildiğini belirtti.

Ekim ayında ABD hükümeti resmi olarak Rusya'yı, Demokrat Parti örgütlerine yönelik bir siber saldırı kampanyasıyla suçlamıştı.