CIA eski Başkanı: Öcalan'a kararından ötürü hayranlık duyuyorum

CIA eski Başkanı ve ABD’nin Irak ve Afganistan işgallerinin mimarlarından David Petraeus Süleymaniye Forumu’nda konuştu.

Dış Haberler

ABD’nin 2003 Irak işgalinin mimarlarından olan Petraeus, dört yıl sonra Irak’a geri döndü. Irak Amerikan Üniversitesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Süleymaniye Forumu’nda yaptığı konuşmada “Siz Irak’ı bırakabilirsiniz, ama Irak sizi bırakmaz” diyen Petraeus, yeniden Irak’ta olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

IŞİD’e karşı mücadelenin de tartışıldığı forumda, eski CIA şefi İran’ı kastederek “Çıkarların dönüştüğünü görüyoruz, ama bu düşmanımın artık düşmanım olmadığı anlamına gelmez” dedi. Kısa süre öncesine kadar Irak’taki işgal kuvvetlerinin başındaki isim olan Petraeus, eski Irak Başbakanı Maliki’yi becereksiz ve meşruiyeti olmayan kişileri ordunun başına getirmekle suçladı.

YPG’YE ÖVGÜ
Petraeus, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in de katıldığı forumda IŞİD’e karşı mücadelede “Kobane’de IŞİD’i ezen Kürtler gibi ılımlı bir kara gücüne” ihtiyaç bulunduğunu ekledi. Petraeus, YPG’nin karada muazzam bir savaş verdiğini söyledi.

Petraeus, Öcalan'ın silah bırakma çağrısını nedeniyle hayranlık duyduğunu da söyledi.