CIA Direktörü Pompeo: Snowden gibi insanlar kahramanlaştırılıyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Michael Pompeo, ABD istihbaratından dışarıya bilgi sızdırılmasını amaçlayan insanların sayısında artış olduğunu belirtirken, bunun Snowden gibi isimlerin 'kahramanlaştırılması'na bağlı olduğuna işaret etti.

CIA Direktörü Pompeo, MSNBC televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda, Edward Snowden gibi isimlerin 'kahramanlaştırılması' sonucu istihbarattan dışarıya bilgi sızdırmayı amaçlayanların sayısının artışta olduğunu ifade etti.  

Pompeo, "Edward Snowden gibi isimler kahramanlaştırılıyor ve Amerika'nın gizli bilgilerini çalarak, kendi egolarını tatmin etmeyi veya para kazanmayı amaçlayanlar ya da farklı amaçlar güden insanlar artışta" ifadesini kullandı.

'WIKILEAKS GİBİ YAPILAR ABD'NİN GİZLİ BİLGİLERİNİ ÇALMAYA ÇALIŞIYOR'

ABD'nin gizli bilgilerin sızmasına ilişkin önlemler alması gerektiğini belirten Pompeo, "Bu çok zor olacak. Karşınızda sadece sizden bilgi çalmaya çalışan devletler yok. Aynı zamanda güçlü destek bulan WikiLeaks gibi yapılar demokrasimizi hiçe saymak adına ABD'nin gizli bilgilerini çalmaya çalışıyor" dedi.

Pompeo, bilgi çalmaya kalkışan veya daha önce bilgi çalan insanların yakalanması için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.