Çeçenistan’da saldırı: 10 polis ve 7 saldırgan öldü

Bugün erken saatlerde Rusya’nın Kuzey Kafkas cumhuriyetlerinden Çeçenistan’da gerçekleşen silahlı saldırıda 3 trafik polisi öldürüldü. Başkent Grozni’nin merkezinde bulunan Basın Evi’ni işgal eden saldırganlar düzenlenen operasyonla öldürüldü.

Dış Haberler

Bugün erken saatlerde Rusya’nın Kuzey Kafkas cumhuriyetlerinden Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de silahlı bir grupla kolluk güçleri arasında bir çatışma yaşandı. Yetkililer, olayda 10 polis ve yedi saldırganın öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca 28 güvenlik görevlisinin düzenlenen operasyonlar sırasında yaralandığı açıklandı.

Saldırıdan birkaç saat sonra Moskova’da önemli bir konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah yaşanan saldırıya da değinerek, Çeçen güvenlik güçlerinin “dış destekli ‘isyancılarla’ baş edebilecek kapasitede olduğuna olan inancını” dile getirdi.

Ulusal Anti-terörist Komite’nin açıklamasına göre, üç araçla Grozni’ye giren saldırganlar gece saat 1 sularında trafik polislerince durduruldu. Kendilerini durduran üç trafik polisini öldüren saldırganlar, kent merkezinde bulunan Basın Evi’ni işgal etti. Binaya düzenlenen operasyonda yedi saldırgan öldürüldü. Operasyon sırasında binada yangın çıktı. Komite, başka bir grup saldırganın da, civarda bulunan bir okula girdiğini, o sırada okulda öğrenci ve öğretmenlerin bulunmadığını ve okula operasyon düzenleneceği duyuruldu.

Saldırının ardından açıklama yapan Çeçen lider Ramazan Kadirov, saldırganların “başka bir bölgeden gelmiş olabileceğini çünkü Çeçenistan’da böyle bir eylemin altından kalkabilecek yasadışı bir örgüt kalmadığını” öne sürdü.

Olayın ardından Kuzey Kafkasya’da faaliyet yürüten İslamcılara ait bir web sitesinde yayınlanan videoda, Çeçen İslamcı lider Aslan Byutukayev’in emriyle saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia eden bir kişi olayı üstlendi. Ancak bu bilgiyle ilgili resmi kanallardan herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.