Cameron: Türkiye Kürtlere değil, IŞİD'e odaklansın

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarının odak noktasında PKK'nin değil IŞİD'in olmasını istediklerini söyledi.

Güneydoğu Asya'da resmi ziyaretlerde bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, Endonezya'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin IŞİD'e karşı müdahalelerde bulunmasını "olumlu" olarak değerlendiren Cameron, "Odağın IŞİD'de olmasını istiyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'yla telefonda görüştüklerini de dile getiren Cameron, "Türkiye'nin IŞİD'e ve IŞİD hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle de Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen yabancı savaşçıların durdurulması konusunda daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi. Ülkesinin de IŞİD'e karşı mücadelede etki arttırdığını söyleyen Cameron, "IŞİD'i sıkıştırmak ve kısıtlamak için hep birlikte yakından çalışıyoruz. IŞİD'in yok edilmesi gerektiğini her zaman söyledik ve bu amacımızı koruyoruz" yorumu yaptı.

"Türkiye'nin Kürtlere yönelik eylemleriyle ilgili endişe duyup duymadığının" sorulması üzerine İngiltere Başbakanı, "Odağın IŞİD'de olmasını istiyoruz" dedi.