Büyük Felaket'in 100. yılında Halepli Ermeniler yok olmanın eşiğinde

Ermeni kıyımının başlangıcı 24 Nisan'da, Suriyeli Ermeniler, "muhalif"lerin saldırılarıyla yine karşı karşıya. Ermeniler, Ermenistan'a çağrıda bulunarak "tahliye edilmek" istiyor.

Dış Haberler

Savaştan önce Suriye'nin en renkli kenti Halep'in en önemli ulusal topluluklarından olan Ermeniler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Geçtiğimiz hafta boyunca, Halep'in batısındaki Süleymaniye bölgesi, "muhaliflerin" yoğun hava saldırısına sahne oldu. Bu bölge, Ermenilerin ve Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı bir yer.

Azatutyun.am'ye konuşan Hranuş Arakelyan isimli bir Ermeni kadın, Erivan hükümetinden kendilerini tahliye ederek Ermenistan'a ulaştırmasını istedi. Arakelyan, yoğun bombardıman olduğunu, herkesin sığınaklara saklandığını, ancak moloz yığınlarının arasından cesetlerin ve yaralıların çıkartıldığını söyledi.

Arakelyan'ın Erivan'da yaşayan kızı Narine Sarkisyan, Halepli Ermenilerin çoğunun, Suriye içinde ordunun kontrolündeki daha güvenli yerlere gitmek istediğini ancak para bulamadıklarını kaydetti.

Ermeni yetkililer ise, kişisel çağrıların yeterli olmadığını, Ermeni cemaatinden bir çağrı gelmediği müddetçe Ermenileri kitlesel olarak tahliye edemeyeceklerini söylüyorlar.