Brüksel bombacısı, havaya uçurduğu hava limanında mı çalışıyordu?

Zaventem Havalimanı'nda 35 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı düzenleyen intihar eylemcilerinden birinin, yaklaşık 5 yıl hava alanında çalıştığı iddia ediliyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Zaventem Havalimanı'nda 22 Mart'ta intihar saldırısı düzenleyen iki kişiden birinin, 5 yıl boyunca havaalaında çalıştığı iddia edildi.

2012'ye dek Zaventem'de çalışan bombacı Najim Laachraoui'nin, hava alanını avcunun içi gibi bildiği, bu nedenle de saldırıyı soğukkanlılıkla gerçekleştirebildiği belirtildi.

Öte yandan Belçika televizyonu VTM; havaalanında radikal İslamcıların toplandığı illegal bir odanın bulunduğunu, saldırının ardından ortaya çıkan mekanın şikayetler üzerine polis tarafından kapatıldığını ileri sürdü. Kanal, odanın ziyaretçisi olan en az 50 radikal İslamcı havaalanı çalışanı olduğunu belirtiyor.

SALDIRGAN AVRUPA PARLAMENTOSU BİNASINDA DA ÇALIŞMIŞTI

Belçika gazetesi Nieuwsblad da, geçtiğimiz ayki haberinde en az 50 radikal İslamcı'nın Zaventem'de halen çalıştığını, buna güvenlik görevlilerinin de dahil olduğunu söylemişti.

2009-2010 yılları arasında Avrupa Parlamentosu (AP) binasında hademe olarak çalışan bombacının, o dönem herhangi bir sabıka kaydı olmadığı bildirilmişti. AP'nin eski sözcüsü Lode Vanoost, bu kapsamdaki kötü ücretli işlerde genellikle göçmenlerin çalıştığını, kurumların işe alınan kişiler hakkında hassasiyet taşımadığını belirtmişti.

Laachraoui'nin, 2013'te Suriye'ye gittiği, Kasım 2015'teki Paris saldırılarında kullanılan bombaları imal eden ekipte olduğu ve Paris saldırganı Salah Abdeslam ile birlikte Avusturya-Macaristan sınırında polis tarafından durdurulduğu ancak sahte kimlikle sınırı geçtiği ortaya çıkmıştı.