Brezilya'nın iki büyük et şirketi, çürümüş et satabilmek için rüşvet vermiş

İki büyük Brezilyalı et şirketinin, müfettişlere rüşvet vererek, çürümüş et sattıkları ortaya çıktı.

Dış Haberler

Brezilya Tarım Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin, ülkenin iki büyük et üreticisi şirketinden rüşvet aldıkları, bu şirketin çürümüş et satmasına göz yumdukları ortaya çıktı.

Independent'ın haberine göre Brezilya Tarım Bakanlığı, rüşvet skandalı sebebiyle "ülkeye ihanet etmek"le suçlanırken, 2 yıllık soruşturmaya göre JBS ve BRF şirketlerinin verdiği rüşvet, ülkenin iki büyük siyasi partisine de aktarıldı.

Bu partilerden birinin, Brezilya'da meclis darbesiyle iktidara gelen Michel Temer'in partisi olduğu aktarılırken, onlarca kişi için tutuklama kararı çıktığı bildiriliyor.

KİMYASAL MADDEYLE GİZLENMİŞ

Yetkililer ortaya çıkan skandalın, Brezilya'nın gıda sektörünün uluslararası imajına da büyük darbe vuracağını belirtirken, gıda sektörünün resesyon yaşayan Brezilya için büyük önem taşıdığı biliniyor.

Olayı soruşturan Mauricio Moscardi Grillo tarafından yapılan açıklamada, şirketlerin çürümüş etklerin görünüşünü ve kokusunu değiştirmek için kimyasal maddeler kullandığını belirtti.

Şirketlerin yöneticilerinin de bu skandala karıştığı aktarılırken, çürümüş etin sağlıklı ete karıştırılarak satıldığı söyleniyor.

SATILAN ETE KANSEROJEN MADDELER KATILMIŞ

Şirketlerin etin maliyetini düşürmek için, satılan etleri başka kimi maddelerle karıştırdıkları da aktarılıyor.

 

Kullanılan malzemelerin büyük kısmının kanserojen olduğu ve insan sağlığı için büyük zarar taşıdığı kaydediliyor.