Brezilyalı Evenjelist Hıristiyanlar'dan 'Amin' butonlu 'günahsız' Facebook

Brezilya'da bir grup Evenjelist Hıristiyan küfretmenin ve erotik içeriğin tamamen yasak olduğu yeni bir sosyal ağ kurdu.

Brezilya'da bir grup Evenjelist Hristiyan küfretmenin, erotik içeriğin ve eşcinsellik hakkındaki içeriklerinde tamamen yasak olduğu yeni bir sosyal ağ kurdu.

"Facegloria" adı verilen bu ağ geçen ay kurulduğundan bu yana 100 bin kişiyi üye yaptığını iddia ediyor. Sitede kullanılması yasak olan 600 kelimelik bir liste var ve "beğen" butonunun yerine "Amin" butonu bulunuyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Brezilya'nın Facegloria'sı şu anda sadece Portekizce dilinde mevcut ama diğer dillerde yayın yapmak ve mobil uygulama başlatmak da gündemde.

Siteyi tasarlayan Atilla Barros AFP haber ajansına "Facebook'ta çok fazla şiddet ve pornografi görüyorsunuz. Bu nedenle Tanrı ve sevgi hakkında konuşabileceğimiz ve Tanrı'nın kelamınıını yayabileceğimiz bir site tasarlamayı düşündük," diyor.

EŞCİNSELLİK HAKKINDAKİ İÇERİKLER DE YASAK

Dünyanın en büyük Roman Katolik nüfusuna sahip Brezilya'da kurulan sitede eşcinsellik hakkındaki içerikler de yasaklı. Barros ile beraber siteyi kuran üç kişi fikri bulduklarında belediyede çalışıyormuş. Belediye Başkanı Acir dos Santos projenin başlangıcı için 16 bin dolar bütçe ayırmış.

Santos "Ağımız küresel. Faceglory'nin alan adını hem İngilizce hem mümkün olan tüm dillerde satın aldık. Twitter ve Facebook'la her yerde boy ölçüşmek istiyoruz" diyor. 2013 yılında Müslümanlar için kurulan bir sosyal ağ olan Ummaland'in da şu anda 329 bin üyesi var. Ummaland kadınlar için "fazladan güvenlik ayarları" sunuyor ve her gün İslami alıntılar yayınlıyor.