Brezilya'da meclis darbesiyle iktidara gelen Temer protestoları durdurmak için orduyu çağırdı

Brezilya'da meclis darbesiyle iktidara gelen Michel Temer, istifa etmesi için yapılan protestoları durdurması için orduyu göreve çağırdı.

Dış Haberler

Brezilya'da Dilma Rousseff'i meclis darbesiyle devirerek iktidara gelen Michel Temer, kendisine karşı yapılan protestoları durdurması için orduyu çağırdı.

İşçi düşmanı politikalar izleyen, kamu mallarını özelleştiren ve yolsuzluk yaptığını kanıtlayan telefon konuşmaları ortaya çıkan Michel Temer, istifası için yapılan eylemlerin durdurulması için orduyu görevlendirdi.

Savunma Bakanı Raul Jungmann, ordunun bakanlığı korumak üzere geldiğini belirtirken, bütün bakanlıklara asker yerleştirileceğini açıkladı.

1964-1985 arasında askeri darbe altında yaşayan Brezilya'da, ordunun kullanımının hassas bir konu olduğu, Temer'in orduya yaptığı çağrının kendi müttefiklerini de korkuttuğu aktarılıyor.

Sosyal demokrat PSDB lideri Tasso Jereissati, "ordunun varlığı bizi her zaman korkutan bir konu" derken, Temer'in istifasını talep eden kimi eylemcilerin bakanlıkları hedef aldığı bildiriliyor.

Eylemciler ABD destekli Temer'in istifasının yanısıra, kemer sıkma politikalarının durdurulmasını istiyor.

Temer'in halk desteğinin uzun süredir yüzde 10'un altında olduğu biliniyor.