Brezilya İşçi Partisi tutuklanan Lula yerine Haddad'ı aday gösterecek

Brezilya'da Ekim ayında yapılacak seçimlere tutuklu bulunduğu hapishaneden adaylığını koyan eski devlet başkanı Lula da Silva'nın başvurusunun yüksek yargı tarafından reddedilmesi üzerine, başkan adaylığına partisinin genel başkan yardımcısı Fernando Haddad getirildi.

Dış Haberler

Brezilya’da 7 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerde Brezilya İşçi Partisi’den adaylığını koyan, şu an hapiste olan eski devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın adaylık başvurusu yüksek yargı tarafından reddedildi. Lula yerine partisinin genel başkan yardımcısı Fernando Haddad aday gösterildi.

Nisan ayından bu yana rüşvet iddiası ile tutuklu bulunan Lula, adının geçtiği tüm anketlerde yüzde 39 ile önde görünüyordu. Anketlerde Lula’yı, sağcı aday Jair Bolsonaro yüzde 19’luk bir destekle izliyor.

Ancak Lula’nın adaylık için yaptığı başvurunun yüksek yargı tarafından iki defa reddedilmesi üzerine partinin başkan adayının eski Sao Paulo Belediye Başkanı Haddad olduğu açıklandı. Adaylık sürecini sonuna kadar zorlayan Lula’nın Haddad’a önemli bir seçim enerjisi devretttiği düşünülüyor.

Haddad seçim anketlerine düşük puan ile başlamasına rağmen adaylık için adının geçmeye başlamasından bu yana halk desteğini yüzde 4’ten yüzde 9’a yükseltti.