Brexit sağcıları çark ediyor

Britanya'nın AB'den çıkışı için kampanya yürüten en önemli figürlerden olan Boris Johnson'ın, "Brexit"ten yavaşça çark etmeye başladığı düşünülüyor.

Dış Haberler

Britanya'da AB referandumundan "çıkış" kararının ("Brexit") alınmasının ardından belirsizlik sürüyor.

Independent'ta yazan ve Brexit'ten yana oy kullandığını söyleyen Sean O'Grady, tüm olanlara rağmen Britanya'nın en sonunda AB üyesi olarak kalacağını düşündüğünü söyledi.

O'Grady, özellikle mali zenginler ve "kurulu düzen" (establishment) tarafından ekonomik şantaj yapıldığını belirterek, kısa vadede "çıkış" yanlıları için ekonomik zorlukların başgöstereceğini kaydetti.

Yazar, Cameron'ın yerine gelecek Başbakan'ın, AB'den çıkışı başlatacak 50. Madde'yi işletmeme yönünde büyük bir baskıyla karşı karşıya kalacağını, bu nedenle çıkış yerine AB içinde AB ile daha iyi bir anlaşmayı deneyebileceğini savundu.

Daha ilginç olanıysa, Indepedent yazarının, "Muhafazakarların hiçbiri AB'den ayrılmak istemiyor" demesi. 

O'Grady, eski Londra Belediye Başkanı ve Brexit kampanyasının liderlerinden sağcı Boris Johnson'ın da, "ayrılık" kampanyasını daha iyi bir anlaşma yapabilmek için kullandığını savundu.

Yazar, bazı Muhafazakar dostlarının, Johnson'ın kampanya boyunca söylediği sözlerinin bir tekine kendisinin bile inanmadığını söylediklerini aktardı.

Johnson son olarak, Britanya'nın "tek ve birleşik pazar" içinde kalmasını istediğini söyleyerek, "Brexit"ten çark ettiğini göstermeye başlamıştı.