Brexit muhalifi İngiliz aktör, İtalyan vatandaşı oldu

Brexit muhaliflerinden Oscar ödüllü film oyuncusu ve yapımcısı Colin Firth, İtalyan vatandaşı oldu.

İtalya İçişleri Bakanlığı, Oscar ödüllü film oyuncusu ve yapımcısı Colin Firth'ün, İtalyan vatandaşlığını kabul ettiğini duyurdu.

Birleşik Krallık Başbakanı  Theresa May dün Floransa'da yaptığı konuşmada İngiltere'nin 2019'da Avrupa Birliği'nden çıkacağını vurgulamış "Ortaklarımızın, bizim ayrılma kararımız yüzünden mevcut bütçenin geri kalan döneminde daha fazla ödeme yapıp daha az katkı almaktan korkmalarını istemiyorum. Birleşik Krallık, taahhütlere sadık kalacaktır" demiş, açıklaması Brexit için "umut vaat etmez" olarak yorumlanmıştı.

Mayıs ayında İtalyan vatandaşlığı için başvuran aktör, Brexit'i "beklenmedik oranda büyük bir felaket" olarak nitelemiş, referandumun ardından duruma muhalefetini dillendirmekten geri durmamıştı.

Ancak aktörün temsilcisi, Londra'daki İtalyan büyükelçiliğine yeni bir pasaport başvurusu yapma kararının bir aile kararı olduğunu söyledi ve Brexit'le ilgisini doğrulamadı.

Eşi İtalyan olan Firth'ün, eşi ve çocuklarıyla aynı pasaporta sahip olmak için bu adımı attığı belirtildi.

Brexit'in ardından on binlerce İngiliz vatandaşın, diğer Avrupa ülkelerine vatandaşlık başvurusunda bulunduğu biliniyor.