Brett McGurk Süleymaniye'de KYB'lilerle görüştü

Brett McGurk, Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye kentinde KYB yetkilileriyle bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'un, Irak'ın Süleymaniye kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkilileriyle bir araya geldiği açıklandı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre KYB sitesinden yapılan açıklamada, ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk'un, Eski Irak Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Celal Talabani'nin Süleymaniye'nin Debeşan bölgesindeki evinde parti yetkilileriyle görüştüğü belirtildi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüşmesinin hemen ardından Süleymaniye'ye geçen McGurk'un Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesud Barzani'yle bir araya gelmeden önce KYB'lileri ziyareti dikkat çekti.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve Erbil Başkonsolosu Ken Gross'un katıldığı görüşmede Talabani'nin eşi, KYB Politbüro üyesi Hero İbrahim Ahmed ve bazı yetkililer hazır bulundu.

Görüşmede 25 Eylül'de yapılacağı duyurulan 'bağımsızlık referandumu' ile Irak'taki son gelişmelerin ele alındığı bilgisi paylaşıldı.