Borotba: Propaganda yasağına komünizmi yayarak cevap vereceğiz

Ukrayna'da komünizm propagandasının yasaklanmasına cevap veren Borotba, yasağa karşı "görevimiz Ukrayna'da komünist ideolojiyi yaymaktadır" dedi.

Dış Haberler

Kiev hükümetinin Ukrayna'da komünizm propagandasını yasaklayarak 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırması üzerine açıklama yapan Ukraynalı Marksist-Leninist devrimci örgüt Borotba, yasağa karşı "görevimiz Ukrayna'da komünist ideolojiyi yaymaktır" dedi.

Açıklamada anti-komünizmin Ukrayna burjuvazisisinin üç ayağından biri olduğu söylenerek, diğer ikisinin de saldırgan milliyetçilik ve neoliberal pazarcılık olduğu söylendi. Ukrayna'yı yöneten cuntanın Maidan eylemlerinde sözünü verdiği şeyleri gerçekleştirdiği belirtilerek, bunu görmek istemeyenlerin sebeplerinin "siyasi miyopluk, korkaklık, konformizm ya da kısa vadeli kazanç oportunizmi" olduğu vurgulandı.

Kiev hükümeti tarafından bütün sosyal yardımların kaldırıldığı ve son kalan ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetlerinin de bitirildiği vurgulanarak, Ukrayna tarihinin en halk karşıtı hükümetine karşı direnecek tek gücün komünizm olduğu, bu yüzden de Borotba'nın işçi sınıfının çıkarlarını korumak adına çabalarını yoğunlaştıracağı açıklandı.