'Bölge hassas bir dönemden geçiyor'

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, bölgenin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, mücadelenin yönünü Suriye halkının ve Suriye'ye dost devletlerin tayin edeceğini vurguladı.

Dış Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Tartus'taki Baas Partisi yönetim kurulu üyeleri, onlara tabi komiteler ve halkla bir araya geldi.

Beşar Esad, terörle mücadeleyi sürdürürken bir yandan da ulusal uzlaşma çabalarına devam ettiklerini vurguladı. Esad, ulusal uzlaşmaların pekişmesi için teröre destek veren uluslararası güçlerin bu desteklerinin kesilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Esad, IŞİD gibi örgütlerin boşluktan doğmadığını belirterek, bunun sebebinin Suriye halkına düşmanca yaklaşan güçler olduğunun altını çizdi. Esad, bu güçlerin "Suriye’yi yıkma, halkının birliğini baltalama, güvenlik ve istikrarını sabote etme amacıyla terörist ve tekfirci örgütlere finans ve silah desteğinde bulunduklarını" söyledi.

Esad, bölgenin hassas bir dönemeçte olduğunu, Ortadoğu'nun yönünü belirleyecek olanın da Suriye halkının maruz kaldığı saldırılara karşı mücadelesi ve onun yanında duran dost devletler olduğunu belirtti.