Boko Haram'ın elinden 300'e yakın kadın ve çocuk kurtarıldı

Radikal İslamcı örgüt Boko Haram'ın kaçırdığı 300'e yakın genç kadın ve çocuk, Nijerya ordusunun Sambisa ormanlık alanına düzenlediği operasyon kapsamında kurtarıldı.

Nijerya'da faaliyet gösteren radikal İslamcı örgüt Boko Haram'ın geçtiğimiz aylarda güney Nijerya'daki ormanlık Sambisa alanında düzenlediği saldırılarda kaçırdığı çok sayıda kadın ve çocuğun bir bölümü, Nijerya Ordusu'nun düzenlediği operasyon kapsamında kurtarıldı.

Nijerya Ordusu sözcüsü General Chris Olukolade, alınan istihbarat üzerine Sambisa Ormanı'nda operasyon düzenlediklerini söyledi. Olukolade, kara ve hava kuvvetlerinin hedef aldığı dört Boko Haram kampının da ele geçirildiğini belirtti. Ele geçirilen kamplardaki silahlara el kondu. Kurtarılan genç kadın çocukların ifadeleri alınıyor.

2014 Nisan'ında Chibok'taki bir okuldan kaçırılan kız öğrenciler ise hâlen kurtarılamadı. Nijerya hükümeti geçen yıl Ekim ayında bir ateşkes anlaşmasına varıldığını ve Chibok'taki okulundan kaçırılan kızların serbest bırakılması için görüş birliği sağlandığını açıklamış, Boko Haram ise bunu yalanlamıştı.