Bodrum'da kıyıya vuran Aylan'ın babası: Çocuklarımı Kobani'ye gömmek istiyorum

Bodrum'da kıyıya vuran Aylan Kurdi'nin ailesinin Kanada'ya giderek mültecilik statüsü almaya çalıştıkları ortaya çıktı. Aylan'ın babası Abdullah, çocuklarını ve eşini Kobani'ye gömmek istediğini söyledi.

Dış Haberler

Bodrum'da cesedi bulunan 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin ailesiyle birlikte mültecilik statüsü almak için Kanada'ya gitmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Aylan'ın beş yaşındaki kardeşi Galip ve annesi Rehan ile birlikte öldüğü aktarılıyor.

Kanada basını, Aylan'ın babası Abdullah Kurdi'nin ailesiyle konuşarak, Kobani'ye geri dönerek ölen çocukları ve eşini gömmek istediğini belirtti.

Aylan ve Galip'in de birlikte fotoğrafları ortaya çıktı. Aylan'ın halası Teema Kurdi, kendisinin Aylan ve ailesinin masraflarını karşıladığını, Türkiye'deyken kiralarını ödediğini ancak Türkiye'de Suriyelilere karşı "korkunç" davranıldığını söyledi.

Teema Kurdi, ailenin Türkiye’den çıkması için Kanada’ya mülteci vizesi için başvurduklarını ancak Türkiye'deki başvurulardaki "karışıklık" sebebiyle Kanada'nın vizeyi reddettiğini bildirdi.