BM'den Suriye açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cenevre Bildirisi'nin kabulünün 3'üncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,""Ülkenin birçok bölgesinin aralarında İŞİD ve Nusra Cephesi'nin de bulunduğu devlet dışı güçlerin denetiminde, kültürel miras tehdit altında." ifadelerini kullandı.

DHA

Birlemiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cenevre Bildirisi'nin kabul edilişinin 3. yıldönümünde bir yazılı açıklama yayınladı.

Yaptığı açıklamada "Ülkenin birçok bölgesinin aralarında İŞİD ve Nusra Cephesi'nin de bulunduğu devlet dışı güçlerin denetiminde, kültürel miras tehdit altında. Bu durum dünyanın en istikrarsız bölgesini daha fazla tehlikeye atıyor." ifadelerini kullanan Ban Ki Moon "Bu çılgınlıktan çıkmanın yolunu bulma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Ban Ki Moon tarafından yapılan açıklamanın satırbaşları şu şekilde:

Cenevre Bildirisi'nin kabulünden bu yana üç yıl geçmiş olmasına karşın, Suriyelilerin çektiği çilenin daha da derinleşmiş olması, uluslararası toplum için bir utanç kaynağıdır. Krizinin başından beri 220 binin üstünde kişi öldü, ülke nüfusunun yarısı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkenin birçok bölgesinin aralarında İŞİD ve Nusra Cephesi'nin de bulunduğu devlet dışı güçlerin denetiminde, kültürel miras tehdit altında. Bu durum dünyanın en istikrarsız bölgesini daha fazla tehlikeye atıyor. Suriye halkına ve bölgeye daha fazla onarılamayacak zararlar verilmeden, uluslararası topluma, Cenevre Bildirisi'nin hayata geçirilmesi için samimi çaba göstermeleri çağrısı yapıyorum. Bu çılgınlıktan çıkmanın yolunu bulma zamanıdır"