BKP: Kıbrıs Türk siyasi yaşamında bir dönem kapandı

Birleşik Kıbrıs Partisi, Kuzey Kıbrıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteklediği bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın seçimi kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren bir açıklama yayımladı.

Dış Haberler

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Parti Meclisi, bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın 26 Nisan’da Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Birleşik Kıbrıs Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçimini desteklediği bağımsız aday Sn Mustafa Akıncı’nın kazanmasından büyük bir memnuniyet ve sevinç duymaktadır” denildi.

'KIBRISLI TÜRKLER FEDERAL ÇÖZÜM YÖNÜNDE İRADE BEYAN ETTİ'

BKP Parti Meclisi, Akıncı’nın seçilmesiyle Kıbrıs Türk siyasi yaşamında bir dönemin kapandığını, yeni bir döneme girildiğini vurguladı. Açıklamada, “Kıbrıslı Türk toplumu değişim, yenilik ve çözüm iradesini tüm baskı, tehdit ve kara propagandaya rağmen korkmadan ortaya koymuştur. Kıbrıslı Türkler demokrasi, sosyal adalet, insanca yaşam ve erken federal çözüm yönünde çok güçlü bir irade beyanında bulunmuştur” denildi.

BKP’nin Akıncı’nın ortaya koyduğu ve halkın desteğini alan dört boyutlu siyasetin hayata geçmesi için çalışacağı ve bunun takipçisi olacağı kaydedildi.

BKP Parti Meclisi, BKP’nin yurtsever ve federal çözüm yanlısı ilerici güçlerin birlikteliğini ve aynı çatı altında güçbirliği yapmalarını sağlamak üzere çalışacağını vurguladı.