Birleşmiş Milletler ve G7’den Kaşıkçı cinayetine soruşturma çağrısı

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada Türkiye'den soruşturma talebi gelirse değerlendirileceği açıklanırken, G7 ülkeleri Dışişleri Bakanları ise cinayete ilişkin çok sayıda sorunun yanıtsız bırakıldığı belirtti.

Dış Haberler

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin Türkiye'den soruşturma talebi gelirse değerlendirileceği bildirdi.

Soruşturmanın başarılı olması için tarafların işbirliği yapması gerektiğini ifade eden BM Sözcüsü, bağımsız bir soruşturma başlatabilmesi için ülkelerden talep gelmesi gerektiğini belirtti.


'PEK ÇOK SORU HALA YANITSIZ'

Londra'da toplanan G7 Dışişleri Bakanları ise Kaşıkçı cinayeti hakkında yayınladıkları bildiride "Cinayetten sorumlu olanlardan hesap sorulmalı. Suudi Arabistan böyle bir şeyin asla tekrarlanmaması için gereken önlemleri almalı" ifadelerine yer verildi.

İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya Dışişleri Bakanları imzasını taşıyan açıklama Suudi Arabistan’ın olaya ilişkin açıklamalarının “çok sayıda soruyu yanıtsız bıraktığına” dikkat çekildi.

Günler sonra kabul edilen cinayet hakkında bugün elde ettikleri ayrıntıları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinayetin planlı işlendiğini vurgulamıştı.