Birleşmiş Milletler raporu: İsrail Gazze'de okulları vuruyor

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir rapor, İsrail'in sivilleri öldürdüğünü ve okulları vurduğunu ortaya koyuyor.

Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun İsrail saldırılarının Birleşmiş Milletler bölgelerine sığınan 44 Filistinliyi öldürdüğünü, 227 Filistinliyi ise yaraladığını açıkladı. Bu kişilerin korunmak için sığınak aradıkları söyleyen Ban, bu kişilerin umutlarının ve güveninin yok olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler raporu 3 okulun İsrail tarafından vurulduğunu gösterirken, 2014 yılında Gazze'de 2 bin 200 Filistinlinin öldüğü, bunların çoğunun sivil olduğu söyleniyor. Bu süre içerisinde İsrail tarafından ölenlerin sayısı ise 66sı asker olmak üzere 76 olarak veriliyor.

Bir örnekte bir BM okulunun 88 kez vurulduğu görülürken, başka bir okulun da İsrail askerlerinin doğrudan attığı anti-tank füzeleriyle vurulduğu aktarılıyor. Üçüncü bir okulun da İsrail füzelerince vurulduğu kaydedilirken İsrail'in okulları vurmadan önce uyarı yapmadığı da vurgulanıyor. 

Gazze'de binlerce binanın yıkıldığı ve en az 223 okulun hasar aldığı söylenirken, BM raporunun 10 olayı incelediği açıklandı. Rapor, Ban Ki-Mun'un Gazze ziyaretinin ardından hazırlanmaya başlanmıştı.