Bir NSU davası tanığı daha evinde ölü bulundu

Almanya'daki yasadışı faşist örgüt NSU davasında bir tanık daha ölü bulundu. Daha önce de davayla ilgili 2 kişi şüpheli şekilde ölmüştü.

Dış Haberler

2000 ile 2007 arasında 8 Türkiyeli, 1 Yunan ve 1 Alman polisin öldürülmesinden sorumlu yasa dışı faşist Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU davasında bir tanık daha evinde ölü bulundu.

Süddeutsche gazetesinin verdiği habere göre, Stuttgart'ta yürütülen NSU davasının önemli bir tanığı, 20 yaşındaki kadın dün evinde ''ani kramp girmesi'' tanısıyla ölü bulundu. Genç kadının erkek arkadaşı tarafından bulunan cesedi konusunda polisin yaptığı ilk açıklama, ölümün dışardan etki olmadan gerçekleştiği yönünde. 

Otopsi sonuçlarının beklendiği ölüm olayında, NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler, ''spekülasyonlardan kaçınılması gerektiği'' uyarısında  bulunmakla yetindi.

Politik bilimci ve NSU davası takipçisi Prof. Dr. Hajo Funke, otopsinin önemine dikkat çekerek, ''yoksa bir açıklanmamış ölüm vakasının daha'' olacağı uyarısında bulundu.

BU ÖLEN ÜÇÜNCÜ TANIK
Evinde ölü bulunan 20 yaşındaki genç tanık, Neo Nazi Florian H.'nin kız arkadaşının kendisine verdiği bilgiye dayanarak, bu ayın başında Stuttgart'daki NSU Araştırma Komisyonu'na başvurmuş, 2007 yılında Heilborn kentinde öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter'in katilini tanıdığı bilgisini vermişti.

Basına açık olmayan bölümde Komisyon üyelerine kendisini tehdit altında hissettiğini de söyleyen tanık, dün evinde ölü olarak bulundu.

Bu, NSU davasında ölen üçüncü tanık oluyor. Daha önce de Florian H. arabasında yakılmış halde bulunmuş, Thomas R.'de ''gizli şeker'' tanısıyla öldü açıklaması yapılmıştı.